Rechtsgebieden

Arbeidsrecht

Bij ontslag wegens eigen schuld of bij een vrijwillig vertrek kan het UWV u een uitkering weigeren. Win bij een conflict met uw werkgever altijd op tijd advies in van een advocaat.

Belastingrecht

Procederen tegen de Belastingdienst is een vak apart. Voor het voeren van procedures is een uitgebreide kennis van fiscaal recht noodzakelijk. De doctoraalstudie fiscaal recht duurt in Nederland drie jaar. Daarnaast heeft mr. L.J. de Rijke als gespecialiseerde advocaat belastingkundige jarenlang praktijkervaring opgedaan met het procederen tegen de inspecteur en de ontvanger van de Belastingdienst.

Bestuursrecht

De structuren van fiscaal recht en bestuursrecht zijn zeer aan elkaar verwant. Mr. L.J. de Rijke procedeert voor u in geval van onder meer: conflicten met uitkeringsinstanties (UWV, SVB), gemeente of andere overheden.

Erfrecht

De afwikkeling van een erfenis is soms ingewikkeld en kan een bron van conflicten en ergernis vormen. De verdeling van de nalatenschap tijdens een rouwperiode is niet altijd eenvoudig, en een erfenis zonder meer accepteren is niet altijd verstandig. Als erflater kunt u veel conflicten voorkomen door een testament op te stellen. Een advocaat kan u hierbij helpen.

Familierecht

Betaalt u te veel alimentatie? Of krijgt u te weinig? Bij gewijzigde inkomenssituaties is het soms verstandig om een verzoek te doen tot aanpassing van de alimentatieregeling. Soms gaat er wat mis bij het berekenen van de alimentatie, bijvoorbeeld omdat er informatie is achtergehouden. Daarnaast zijn niet alle rechters en advocaten even goed cijfermatig onderlegd. Op basis van zijn kennis en ervaring met fiscaal en ondernemingsrecht kan mr. L.J. de Rijke u ook op dit gebied adviseren.

Fiscaal recht

Fiscaal recht is ten tijde van de huidige financiële crisis van groot belang. De overheid heeft meer geld nodig en daarom zal de Belastingdienst strenger controleren en wellicht minder coulant zijn dan voorheen. Natuurlijk is het goed dat de Belastingdienst ten dienste van het nationale belang streng toeziet op de naleving van de belastingwet. Soms gaan ze echter al te voortvarend te werk en komen de rechten van burgers in het geding. In dat geval is een fiscaal advocaat geen overbodige luxe. Particulieren kunnen bij mr. L. J. de Rijke terecht voor onder meer: inkeerproblematiek, belastingconflicten wegens grensarbeid, hypotheekrenteaftrek, erfrecht.

Ondernemingsrecht

Het oplossen van juridische conflicten is echter iets dat je beter uit kunt uitbesteden. Mr. L.J. de Rijke treedt op voor zowel ZZP’ers, MKB, als grotere ondernemingen.