Internationaal recht

Op het gebied van internationaal recht is mr. L.J. de Rijke specialist in internationaal belastingrecht en internationaal erfrecht. Bij wonen of werken in het buitenland, of een onderneming in het buitenland bepalen internationale belastingverdragen welk land belasting mag heffen.

Internationaal recht grensarbeiders

Grensarbeiders hebben te maken met meerdere wetgevingen en doen er goed aan om uitgebreid juridisch advies in te winnen. Welk recht van toepassing is kunnen werkgevers en werknemers tot op zekere hoogte zelf bepalen, maar in principe wordt dit bepaald door Europese regels.

Ook bij het aanvragen van uitkeringen moeten grensarbeiders zich goed informeren. De nationale wetgeving van verschillende landen leidt in grensoverschrijdende situaties dikwijls tot misverstanden en conflicten over individuele rechten en plichten.

Als advocaat-belastingkundige en specialist in internationaal belastingrecht kan mr L.J. de Rijke u adviseren bij het bepalen welk belastingverdrag en welk sociaal zekerheidsrecht op u van toepassing is.

Problemen op het gebied van internationaal recht:

–          Woonplaatsgeschillen met de Belastingdienst

–          Dubbele belasting, gemeentebelasting

–          Geschil bronstaat/woonstaat

–          Weigering uitkering woonstaat/bronstaat

–          Verzekeringsproblemen

–          Weigering hypotheekaftrek

Als fiscaal specialist is mr. L.J. de Rijke op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van internationaal erfrecht en internationaal pensioen recht.

Kijk ook bij Internationaal erfrecht