Probleem met de Belastingdienst?

Als advocaat-belastingkundige sta ik ondernemers en particulieren bij als er fiscale problemen zijn met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld bij:

  • belastingcontroles;
  • fiscale boetes;
  • onterechte aanslagen;
  • boekenonderzoek;
  • informatieverzoeken;
  • FIOD- of SIOD- invallen;
  • fraude-onderzoeken en tal van andere situaties.

Advocaat-belastingkundige versus belastingadviseur

Het is belangrijk de juiste expertise in te huren. Als advocaat-belastingkundige heb ik veel ervaring met procederen tegen de Belastingdienst en uitgebreide kennis van fiscaal recht en formeel procesrecht. Dit in tegenstelling tot een belastingadviseur, die daardoor niet optimaal gebruik kan maken van een procedure.

Onbewust veel informatie prijsgeven aan de Belastingdienst kan in uw nadeel werken, omdat dit tegen u gebruikt kan worden. Als advocaat-belastingkundige kijk ik wat de beste strategie is om uw belangen te behartigen.

Een belastingadviseur wil doorgaans de Belastingdienst te vriend te houden, hij moet immers ook de belangen van andere klanten in het oog houden. Bij een advocaat-belastingkundige staat alleen úw belang voorop!

Dus maakt u zich zorgen over een belastingaangifte of heeft u fiscale problemen met de Belastingdienst? Vul dan onderstaand formulier in voor een vakkundige blik op uw probleem.

U krijgt van mij een reactie waarbij ik aangeef welke stappen nodig zijn, en dat is lang niet altijd direct een procedure. Ik geef altijd vooraf een indicatie van de kosten. Ik help u graag!

Hulp aanvragen bij uw fiscaal probleem

Fiscaal advocaat L.J. de Rijke staat u bij in geval van boekonderzoeken, inkeerproblematiek, of andere procedures

Boekenonderzoek? Schakel altijd een advocaat-belastingkundige in

Een boekenonderzoek klinkt onschuldig, maar er staat meer op het spel dan de meeste mensen denken. De fiscale gevolgen van een boekenonderzoek kunnen groot zijn. Er kunnen maatregelen worden opgelegd die later niet meer teruggedraaid kunnen worden. Zoals de volledige omkering van de bewijslast: in plaats dat de Inspecteur van de Belastingdienst moet aantonen dat er iets met uw aangifte niet klopt, moet u dan zelf bewijzen dat uw aangifte juist is.

Accountants en boekhouders zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die bij een boekenonderzoek spelen. Als advocaat-belastingkundige kan ik bij veel boekenonderzoeken de schade beperken, door een goede begeleiding.

Ontving u een aankondiging van een boekenonderzoek van de Belastingdienst? Of heeft u een andere vraag?

Neem dan contact op.

U ontvangt een informatiebeschikking met vragen

Schakel bij een informatiebeschikking van de Belastingdienst altijd een advocaat-belastingkundige in. Dat kan een groot verschil maken in de hoogte van de aanslag die u uiteindelijk moet betalen. Bij het beantwoorden van vragen van de Belastingdienst is inzicht in fiscaal recht noodzakelijk: iedere standpuntbepaling heeft gevolgen voor de rest van de procedure.

Met strategisch antwoorden voorkomt u mogelijk omkering van de bewijslast. Als de Belastingdienst de bewijslast houdt, bent u in het voordeel. In meerdere gevallen zorgde ik ervoor dat de bewijslast bij de Belastingdienst bleef, waardoor de aanslag (gedeeltelijk) niet betaald hoefde te worden.

Ontving u een informatiebeschikking van de Belastingdienst? Of heeft u een andere vraag?

Neem dan contact op.

Fiscale gevolgen voor andere procedures zoals een echtscheiding

Vaak worden boedelverdelingen geregeld zonder rekening te houden met fiscale gevolgen. Zo kan een boedelverdeling vanwege de fiscale regelingen heel anders uitpakken dan voorzien.

Stel dat u de afgesproken afkoopsom van uw ex-partner niet heeft ontvangen. Dan moet u wel belasting betalen over die afkoopsom, of u die nu heeft ontvangen of niet. Ondertussen kan uw ex-partner de afkoopsom wel volledig fiscaal aftrekken. In plaats van de gedachte boedelverdeling van 50/50, komt de uiteindelijke boedelverdeling neer op 80/20. Een fiscaal advocaat kan deze situatie voorkomen. Schakel daarom ook bij een echtscheiding tijdig een fiscaal advocaat in.

Als advocaat-belastingkundige kan ik de fiscale gevolgen beter overzien dan advocaten die alleen gespecialiseerd zijn in familierecht. Hetzelfde geldt ook voor andere procedures zoals strafrecht, ondernemingsrecht en erfrecht.

Bent u verwikkeld in een niet-fiscale procedure met fiscale gevolgen? Of heeft u een andere vraag?

Neem dan contact op.