Kosten

Advocaten kosten geld, ze hebben een duur imago. U verwacht vast dat een advocaat, en zeker een ‘de Rijke advocaat’ veel geld kost. Toch kan een advocaat u ook geld besparen.

Kosten besparen

Wanneer u op het juiste moment de juiste deskundige inzet, scheelt dat veel tijd en geld. Een belastingadviseur of accountant kan bijvoorbeeld voor u overleggen met de Belastingdienst, maar als uw rechten ernstig geschonden worden heeft u uiteindelijk toch een advocaat nodig. In dat geval heeft u dubbel betaald, eerst voor overleg, en daarna voor een procedure.

Kosten procedure voorkomen

Wanneer u zich meteen door een advocaat belastingkundige laat bijstaan, verhoogt u de kans om een procedure te voorkomen. Een advocaat belastingkundige laat zich immers dankzij zijn kennis van fiscaal recht niet om de tuin leiden. Mocht een procedure toch niet te vermijden zijn, dan is de advocaat belastingkundige al volledig op de hoogte van uw situatie, wat weer een hoop tijd scheelt bij het voeren van procedures.

Hetzelfde argument gaat ook op voor andere rechtsgebieden. Laat u een deurwaarder veel tijd besteden aan incasso’s? Of laat u een advocaat eenmalig een brief sturen? Hoe vaak blijft u de gemeente verzoeken om een vergunning, terwijl u die zelfde vergunning eerder wel kreeg?

Laat u zich liever bijstaan door een specialist? Voor een vrijblijvende offerte die toegespitst is op uw situatie, én een duidelijk inzicht in de haalbaarheid van uw zaak, neemt u het best contact op.

Pro deo / toevoeging

Of u in aanmerking komt voor een toevoeging (pro deo) vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.